ConwayLife.com - A community for Conway's Game of Life and related cellular automata
Home  •  LifeWiki  •  Forums  •  Download Golly

How do I get apgmera to work?

Has something gone haywire? Let us know about it!

How do I get apgmera to work?

Postby wwei23 » April 5th, 2018, 6:24 pm

When I try to use
$ python rule2asm.py b3s2 C1

in the Cygwin 64 terminal, it says that bash is not defined. I did exactly what the wiki said. I would be grateful for a video on how to make the apgmera work.
Replicator!
x = 3, y = 3, rule = B3/S234y
2bo$3o$bo!
User avatar
wwei23
 
Posts: 712
Joined: May 22nd, 2017, 6:14 pm
Location: The (Life?) Universe

Re: How do I get apgmera to work?

Postby Majestas32 » April 5th, 2018, 8:46 pm

Why are you using Python and rule2asm.py?

Just go to http://goo.gl/m11qsB.

Then put the apgluxe unzipped folder inside the cygwin folder.

Then in cygwin:

cd /apgluxe
./apgluxe -n 50000 -r b2-a3cs12-i -k majestas32 --symmetry C1
I type all my RLE's by hand. Golly is for wimps.
User avatar
Majestas32
 
Posts: 374
Joined: November 20th, 2017, 12:22 pm
Location: 'Merica

Re: How do I get apgmera to work?

Postby Majestas32 » April 5th, 2018, 8:48 pm

The wiki isn't particularly clear. The readme on GitHub is much better. (Though my apgluxe download is better still)

Also the apgluxe folder *inside* apgluxe.zip (no lingering/LLS/casim). Extract that and put it inside C:/cygwin64
I type all my RLE's by hand. Golly is for wimps.
User avatar
Majestas32
 
Posts: 374
Joined: November 20th, 2017, 12:22 pm
Location: 'Merica

Re: How do I get apgmera to work?

Postby 77topaz » April 5th, 2018, 11:56 pm

Majestas32 wrote:Why are you using Python and rule2asm.py?

Just go to http://goo.gl/m11qsB.

Then put the apgluxe unzipped folder inside the cygwin folder.

Then in cygwin:

cd /apgluxe
./apgluxe -n 50000 -r b2-a3cs12-i -k majestas32 --symmetry C1


(Except you put the rule string for whatever rule you want to search behind r and your own Payosha key behind k. Nice try getting someone else to submit soups for you, Majestas.)
User avatar
77topaz
 
Posts: 450
Joined: January 12th, 2018, 9:19 pm

Re: How do I get apgmera to work?

Postby wwei23 » April 6th, 2018, 9:06 am

77topaz wrote:
Majestas32 wrote:Why are you using Python and rule2asm.py?

Just go to http://goo.gl/m11qsB.

Then put the apgluxe unzipped folder inside the cygwin folder.

Then in cygwin:

cd /apgluxe
./apgluxe -n 50000 -r b2-a3cs12-i -k majestas32 --symmetry C1


(Except you put the rule string for whatever rule you want to search behind r and your own Payosha key behind k. Nice try getting someone else to submit soups for you, Majestas.)

I don't mind. I wanted to search Snowflakes/Turro for majestas32, so I didn't care.
Replicator!
x = 3, y = 3, rule = B3/S234y
2bo$3o$bo!
User avatar
wwei23
 
Posts: 712
Joined: May 22nd, 2017, 6:14 pm
Location: The (Life?) Universe

Re: How do I get apgmera to work?

Postby wwei23 » April 6th, 2018, 11:12 am

It says
bash: ./apgluxe: Is a directory

Should I expect that?
Replicator!
x = 3, y = 3, rule = B3/S234y
2bo$3o$bo!
User avatar
wwei23
 
Posts: 712
Joined: May 22nd, 2017, 6:14 pm
Location: The (Life?) Universe

Re: How do I get apgmera to work?

Postby danny » April 6th, 2018, 11:15 am

@wwei try doing
cd apgluxe
before running the previous command.
call me danny.

i ain't happy, i'm feeling glad,
i got sunshine, in a bag,
i'm useless, but not for long,
my future is coming on.
User avatar
danny
 
Posts: 426
Joined: October 27th, 2017, 3:43 pm
Location: i love to eat bees

Re: How do I get apgmera to work?

Postby wwei23 » April 6th, 2018, 11:24 am

-bash: cd: apgluxe: No such file or directory
Replicator!
x = 3, y = 3, rule = B3/S234y
2bo$3o$bo!
User avatar
wwei23
 
Posts: 712
Joined: May 22nd, 2017, 6:14 pm
Location: The (Life?) Universe

Re: How do I get apgmera to work?

Postby Majestas32 » April 6th, 2018, 4:34 pm

cd /apgluxe

Not cd apgluxe
I type all my RLE's by hand. Golly is for wimps.
User avatar
Majestas32
 
Posts: 374
Joined: November 20th, 2017, 12:22 pm
Location: 'Merica

Re: How do I get apgmera to work?

Postby Majestas32 » April 6th, 2018, 4:36 pm

Unless of course you're using the one that downloads from GitHub with ./recompile.sh
I type all my RLE's by hand. Golly is for wimps.
User avatar
Majestas32
 
Posts: 374
Joined: November 20th, 2017, 12:22 pm
Location: 'Merica

Re: How do I get apgmera to work?

Postby Majestas32 » April 6th, 2018, 4:46 pm

wwei23 wrote:
77topaz wrote:
Majestas32 wrote:

I don't mind. I wanted to search Snowflakes for majestas32, so I didn't care.


SCREAN
I type all my RLE's by hand. Golly is for wimps.
User avatar
Majestas32
 
Posts: 374
Joined: November 20th, 2017, 12:22 pm
Location: 'Merica

Re: How do I get apgmera to work?

Postby wwei23 » April 6th, 2018, 4:48 pm

Majestas32 wrote:A10103!

Just realized that it was Turro, not Snowflakes.
It says:
Illegal instruction (core dumped)
Replicator!
x = 3, y = 3, rule = B3/S234y
2bo$3o$bo!
User avatar
wwei23
 
Posts: 712
Joined: May 22nd, 2017, 6:14 pm
Location: The (Life?) Universe

Re: How do I get apgmera to work?

Postby Majestas32 » April 6th, 2018, 10:42 pm

waitwat?

What exactly did you type? Also try running ./recompile.sh.

Is this majestas-alt-ll1.23 or v4.24-ll1.23?
I type all my RLE's by hand. Golly is for wimps.
User avatar
Majestas32
 
Posts: 374
Joined: November 20th, 2017, 12:22 pm
Location: 'Merica

Re: How do I get apgmera to work?

Postby wwei23 » April 7th, 2018, 12:05 am

Majestas32 wrote:waitwat?

What exactly did you type? Also try running ./recompile.sh.

Is this majestas-alt-ll1.23 or v4.24-ll1.23?

That's what happened when I used ./recompile.sh. I used the one you gave me.
Replicator!
x = 3, y = 3, rule = B3/S234y
2bo$3o$bo!
User avatar
wwei23
 
Posts: 712
Joined: May 22nd, 2017, 6:14 pm
Location: The (Life?) Universe

Re: How do I get apgmera to work?

Postby Majestas32 » April 7th, 2018, 9:32 am

Sometimes that happens. Have you tried again? If so then reinstall cygwin
I type all my RLE's by hand. Golly is for wimps.
User avatar
Majestas32
 
Posts: 374
Joined: November 20th, 2017, 12:22 pm
Location: 'Merica

Re: How do I get apgmera to work?

Postby wwei23 » April 7th, 2018, 9:54 am

Majestas32 wrote:Sometimes that happens. Have you tried again? If so then reinstall cygwin

What to get?
As in, what packages?

Never mind, I got it to work:
wwei23@WilliamPC ~
$ git clone https://gitlab.com/apgoucher/apgmera.git
Cloning into 'apgmera'...
remote: Counting objects: 468, done.
remote: Compressing objects: 100% (206/206), done.
Receiving objects:  72% (337remote: Total 468 (delta 293), reused 431 (delta 262                                                                                                                                                                                               )
Receiving objects: 100% (468/468), 427.87 KiB | 1.82 MiB/s, done.
Resolving deltas: 100% (293/293), done.

wwei23@WilliamPC ~
$ cd apgmera

wwei23@WilliamPC ~/apgmera
$ ./recompile.sh --rule b3s2 --symmetry C1
Skipping updates; use --update to update apgluxe automatically.
Downloading lifelib...
Submodule 'lifelib' (https://gitlab.com/apgoucher/lifelib.git) registered for pa                                                                                                                                                                                               th 'lifelib'
Cloning into '/home/wwei23/apgmera/lifelib'...
Submodule path 'lifelib': checked out 'c263bf0e9c162f2d8580a5a55a58101f55f691d0'
Configuring rule b3s2; symmetry C1
Valid rulestring: b3s2
Rule integer:     2056
Rule circuit:     [-022-140]
Rule integer:     2056
Rule circuit:     [-022-140]
Rule integer:     2056
Rule circuit:     [-022-140]
Valid symmetry: C1
Success!
g++ -c -Wall -O3 -march=native -fopenmp -DUSE_OPEN_MP --std=c++11 main.cpp -o ma                                                                                                                                                                                               in.o
g++ -c -Wall -O3 -march=native -fopenmp -DUSE_OPEN_MP --std=c++11 includes/sha256.cpp -o includes/sha256.o
g++ -c -Wall -O3 -march=native -fopenmp -DUSE_OPEN_MP --std=c++11 includes/md5.cpp -o includes/md5.o
g++ -c -Wall -O3 -march=native -fopenmp -DUSE_OPEN_MP --std=c++11 includes/happyhttp.cpp -o includes/happyhttp.o
g++ -fopenmp main.o includes/sha256.o includes/md5.o includes/happyhttp.o -o apgluxe
true
true                                                oo o
true                                                oo ooo
true                                                      o
true                                                oo ooo
true                                                 o o
true                                                 o o
true                                                  o
apgluxe v4.24-ll1.23: Rule b3s2 is correctly configured.
apgluxe v4.24-ll1.23: Symmetry C1 is correctly configured.

wwei23@WilliamPC ~/apgmera
$








Replicator!
x = 3, y = 3, rule = B3/S234y
2bo$3o$bo!
User avatar
wwei23
 
Posts: 712
Joined: May 22nd, 2017, 6:14 pm
Location: The (Life?) Universe

Re: How do I get apgmera to work?

Postby wwei23 » April 8th, 2018, 7:46 pm

Majestas32 wrote:
wwei23 wrote:I don't mind. I wanted to search Snowflakes for majestas32, so I didn't care.


SCREAN

SCREAN has spread to Bugs & Errors. Your meme has taken an important step to infecting humans worldwide. Click the red infection bubble when it appears to gain RNA points. Keep evolving your meme!
Replicator!
x = 3, y = 3, rule = B3/S234y
2bo$3o$bo!
User avatar
wwei23
 
Posts: 712
Joined: May 22nd, 2017, 6:14 pm
Location: The (Life?) Universe


Return to Bugs & Errors

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests